Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tosty francuskie na słono to pomysł na urozmaicenie każdego śniadanie. Spore warstwy sera i szynki umieszczone między złotym pieczywem podsmażonym w jajku to przepis, który bardzo często będzie pojawiał się w twoim domu. Jeśli chcesz, możesz zamienić ser na gruyere czy ementaler, jeszcze bardziej podkreślając francuski akcent tego dania.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3776
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 133
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3776
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 133
Składniki
Chleb tostowy rozłóż na blacie. Na dwóch kromkach rozsmaruj musztardę dijon, a następnie kładź po: 2 plasterki sera szwajcarskiego, 2 plasterki szynki wieprzowej, 2 plasterki szynki z indyka i 2 plasterki sera szwajcarskiego. Przykryj kanapki pozostałymi dwoma kromkami chleba.
W płytkiej misce wymieszaj jajko, mleko, sól i pieprz. Na patelni rozpuść masło.
Każdą kanapkę zanurz delikatnie najpierw w mieszance jajeczno-mlecznej, upewniając się, że obie strony są dobrze przykryte mieszanką, a następnie umieść je na patelni.
Smaż tosty francuskie na słono do ładnego zbrązowienia, przez 3-4 minuty z każdej strony.
Gotowe kanapki podawaj od razu po przygotowaniu, na ciepło. Jeśli chcesz przygotować danie z wyprzedzeniem, możesz to zrobić, ale samo panierowanie w mleku z jajkiem i smażenie wykonaj na sam koniec, bezpośrednio przed zaserwowaniem.