Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tosty francuskie na słono to pomysł na urozmaicenie każdego śniadanie. Spore warstwy sera i szynki umieszczone między złotym pieczywem podsmażonym w jajku to przepis, który bardzo często będzie pojawiał się w twoim domu. Jeśli chcesz, możesz zamienić ser na gruyere czy ementaler, jeszcze bardziej podkreślając francuski akcent tego dania.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8308
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13140
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 466
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8308
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13140
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 466
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Chleb tostowy rozłóż na blacie. Na dwóch kromkach rozsmaruj musztardę dijon, a następnie kładź po: 2 plasterki sera szwajcarskiego, 2 plasterki szynki wieprzowej, 2 plasterki szynki z indyka i 2 plasterki sera szwajcarskiego. Przykryj kanapki pozostałymi dwoma kromkami chleba.
W płytkiej misce wymieszaj jajko, mleko, sól i pieprz. Na patelni rozpuść masło.
Każdą kanapkę zanurz delikatnie najpierw w mieszance jajeczno-mlecznej, upewniając się, że obie strony są dobrze przykryte mieszanką, a następnie umieść je na patelni.
Smaż tosty francuskie na słono do ładnego zbrązowienia, przez 3-4 minuty z każdej strony.
Gotowe kanapki podawaj od razu po przygotowaniu, na ciepło. Jeśli chcesz przygotować danie z wyprzedzeniem, możesz to zrobić, ale samo panierowanie w mleku z jajkiem i smażenie wykonaj na sam koniec, bezpośrednio przed zaserwowaniem.