Do góry

Przekąski Przepis na:

Tosty inaczej

Tosty inaczej

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1123

Dodano:

Odsłon: 929

Tosty przygotowane z pastą warzywną, serem i szynką można podawać jako dodatek do barszczu lub pyszna przekąska.

Składniki

  • pieczywo tostowe 6 kromek
  • szynka 3 plastry
  • żółty ser 3 plastry
  • pasta warzywna lub ketchup 3 łyżki
  • czosnek 1 ząbek
  • jajko 1 sztuka
  • bułka tarta 6-7 łyżek
  • sól szczypta
  • olej do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tosty inaczej

Przygotowanie


  1. Kromki chleba ułożyć na desce, obciąć skórki, każdą kromkę spłaszczyć wałkiem.

  2. Natrzeć odrobiną zmiażdżonego czosnku, posmarować pastą warzywną.

  3. Ułożyć po pół plasterka szynki i żółtego sera, zwinąć jak roladki.

  4. W misce roztrzepać jajko z odrobiną soli, każdego tosta zanurzyć w jajku i obtoczyć bułce tartej.

  5. Rumienić na złoty kolor na patelni z rozgrzanym olejem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń