Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne tosty,które można zaserwować na śniadanko lub lunch.Można podawać do dań makaronowych kuchni włoskiej jako przegryzkę.Dla mnie bomba:)
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1431
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1788
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9098
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1431
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1788
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9098
Składniki
W miseczce wymieszać łyżeczką masło z czosnkiem granulowanym,przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Rozsmarować masło po obu stronach kromek chleba tostowego.Mozzarellę pokroić w cienkie plasterki.
Tosty można piec w piekarniku(na natłuszczonej blasze) lub na patelni.Na patelni rozpuścić trochę masła,podsmażyć chleb przez 1 minutę z każdej strony,musi być lekko złoty.Przewrócić na drugą stronę kromki i położyć szybko plastry na tostach , posypać przyprawą włoską i smażyć do momentu kiedy ser się stopi.Pilnować tostów,aby się nie przypaliły.
Rada:jeżeli nie posiadacie gotowej przyprawy włoskiej,można szybko samodzielnie ją zrobić i używać również do spaghetti i innych dań kuchni włoskiej:1 opakowanie bazylii,1 opakowanie oregano,1 opakowanie cząbru.To jest baza przyprawy włoskiej,można dodać inne składniki wedle uznania.Przechowywać w szczelnym opakowaniu.