Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne tosty,które można zaserwować na śniadanko lub lunch.Można podawać do dań makaronowych kuchni włoskiej jako przegryzkę.Dla mnie bomba:)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7586
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2645
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7586
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2645
Składniki
W miseczce wymieszać łyżeczką masło z czosnkiem granulowanym,przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Rozsmarować masło po obu stronach kromek chleba tostowego.Mozzarellę pokroić w cienkie plasterki.
Tosty można piec w piekarniku(na natłuszczonej blasze) lub na patelni.Na patelni rozpuścić trochę masła,podsmażyć chleb przez 1 minutę z każdej strony,musi być lekko złoty.Przewrócić na drugą stronę kromki i położyć szybko plastry na tostach , posypać przyprawą włoską i smażyć do momentu kiedy ser się stopi.Pilnować tostów,aby się nie przypaliły.
Rada:jeżeli nie posiadacie gotowej przyprawy włoskiej,można szybko samodzielnie ją zrobić i używać również do spaghetti i innych dań kuchni włoskiej:1 opakowanie bazylii,1 opakowanie oregano,1 opakowanie cząbru.To jest baza przyprawy włoskiej,można dodać inne składniki wedle uznania.Przechowywać w szczelnym opakowaniu.