Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fakt, w tym roku trochę kombinowałam ze śledzikiem ale nie mogło zabraknąć w okresie świąteczno -noworocznym tego tradycyjnego śledzia.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34102
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1254
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113561
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34102
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1254
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113561
Składniki
Śledzie odcedzamy z zalewy, kroimy na niewielkie kawałki i zalewamy mlekiem. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 12 godzin. Po tym czasie odcedzamy z mleka płuczemy wodą i odstawiamy na sicie aż śledzie obeschną. W tym czasie obieramy cebulę i kroimy w piórka. Zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na 15-20 min. Odcedzamy i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. W dużym słoju przekładamy warstwami cebulę i śledzie, oprószając warstwy śledzi świeżo mielonym pieprzem oraz układając ziele angielskie i liście laurowe. Całość zalewamy taką ilością oleju aby przykryła wszystkie warstwy. Odstawiamy na 1-2 dni do lodówki.