Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fakt, w tym roku trochę kombinowałam ze śledzikiem ale nie mogło zabraknąć w okresie świąteczno -noworocznym tego tradycyjnego śledzia.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16005
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4856
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 650
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16005
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4856
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 650
Składniki
Śledzie odcedzamy z zalewy, kroimy na niewielkie kawałki i zalewamy mlekiem. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 12 godzin. Po tym czasie odcedzamy z mleka płuczemy wodą i odstawiamy na sicie aż śledzie obeschną. W tym czasie obieramy cebulę i kroimy w piórka. Zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na 15-20 min. Odcedzamy i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. W dużym słoju przekładamy warstwami cebulę i śledzie, oprószając warstwy śledzi świeżo mielonym pieprzem oraz układając ziele angielskie i liście laurowe. Całość zalewamy taką ilością oleju aby przykryła wszystkie warstwy. Odstawiamy na 1-2 dni do lodówki.