Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fakt, w tym roku trochę kombinowałam ze śledzikiem ale nie mogło zabraknąć w okresie świąteczno -noworocznym tego tradycyjnego śledzia.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10038
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2668
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1811
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 681
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3907
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10038
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2668
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1811
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 681
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3907
Składniki
Śledzie odcedzamy z zalewy, kroimy na niewielkie kawałki i zalewamy mlekiem. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 12 godzin. Po tym czasie odcedzamy z mleka płuczemy wodą i odstawiamy na sicie aż śledzie obeschną. W tym czasie obieramy cebulę i kroimy w piórka. Zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na 15-20 min. Odcedzamy i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. W dużym słoju przekładamy warstwami cebulę i śledzie, oprószając warstwy śledzi świeżo mielonym pieprzem oraz układając ziele angielskie i liście laurowe. Całość zalewamy taką ilością oleju aby przykryła wszystkie warstwy. Odstawiamy na 1-2 dni do lodówki.