Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-04-2010
Smaczna przekaska dla lubiacych szpinak i czosnek ! skladniki na okolo 10 szt
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 165
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 247
Polecam.
Odsłon: 298
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 165
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 247
Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Ciasto kroimy na kwadraty ja o bokach mniej wiecej 10 x 10 cm, szpiank jesli mamy swiezy rozdrabniamy gotujemy, jesli mrozony lub z puszki, odsaczamy z wody i doprawiamy do smaku sola pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem, ser ricotta kruszymy i mieszamy ze szpinakiem by powstala jednolita masa, po lyzce farszu nakladamy na kazdy kwadrat zlepiamy, nacinamy by farsz w czasie pieczenia mogl parowac, smarujemy jajkiem i pieczemy okolo 20 min w tem. 180 - 200 stopni na zloty kolor, smacznego