Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-04-2010
Smaczna przekaska dla lubiacych szpinak i czosnek ! skladniki na okolo 10 szt
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Ciasto kroimy na kwadraty ja o bokach mniej wiecej 10 x 10 cm, szpiank jesli mamy swiezy rozdrabniamy gotujemy, jesli mrozony lub z puszki, odsaczamy z wody i doprawiamy do smaku sola pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem, ser ricotta kruszymy i mieszamy ze szpinakiem by powstala jednolita masa, po lyzce farszu nakladamy na kazdy kwadrat zlepiamy, nacinamy by farsz w czasie pieczenia mogl parowac, smarujemy jajkiem i pieczemy okolo 20 min w tem. 180 - 200 stopni na zloty kolor, smacznego