Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-04-2010
Smaczna przekaska dla lubiacych szpinak i czosnek ! skladniki na okolo 10 szt
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 227
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4519
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12246
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5663
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 227
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4519
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12246
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5663
Składniki
Ciasto kroimy na kwadraty ja o bokach mniej wiecej 10 x 10 cm, szpiank jesli mamy swiezy rozdrabniamy gotujemy, jesli mrozony lub z puszki, odsaczamy z wody i doprawiamy do smaku sola pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem, ser ricotta kruszymy i mieszamy ze szpinakiem by powstala jednolita masa, po lyzce farszu nakladamy na kazdy kwadrat zlepiamy, nacinamy by farsz w czasie pieczenia mogl parowac, smarujemy jajkiem i pieczemy okolo 20 min w tem. 180 - 200 stopni na zloty kolor, smacznego