Do góry

Przekąski Przepis na:

Tuńczyk w pomidorach

Tuńczyk  w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 864 Ocena: 16574

Dodano:

Odsłon: 1456

Kuchnia hiszpańska

Składniki

  • 750 g świeżego tuńczyka
  • 5 pomidorów
  • 1 grillowana czerwona papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • cebula
  • 150 ml bulionu warzywnego
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zagotowałem wodę , włożyłem pokrojonego na kawałki tuńczyka. Jeszcze raz doprowadziłem do wrzenia. , gotowałem ok. 2 minuty. Wyjąłem i osączyłem.
    Pomidory sparzyłem , obrałem ze skórki , zmiksowałem i przetarłem przez sito. W rondlu rozgrzałem oliwę , podsmażyłem czosnek i posiekaną cebulę. Dodałem pomidory , posoliłem i podgrzewałem 5 minut. Następnie dodałem tuńczyka i filiżankę bulionu warzywnego. Paprykę pokroiłem w paski , dodałem do pozostałych składników i dusiłem 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mufinka 16 września 2014 Teraz, kiedy trwa sezon na paprykę i pomidory, warto wykorzystać przepis, ja już pożeram wzrokiem... :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń