Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2348
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 681
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8768
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2348
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 681
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8768
Składniki
Zagotowałem wodę , włożyłem pokrojonego na kawałki tuńczyka. Jeszcze raz doprowadziłem do wrzenia. , gotowałem ok. 2 minuty. Wyjąłem i osączyłem. Pomidory sparzyłem , obrałem ze skórki , zmiksowałem i przetarłem przez sito. W rondlu rozgrzałem oliwę , podsmażyłem czosnek i posiekaną cebulę. Dodałem pomidory , posoliłem i podgrzewałem 5 minut. Następnie dodałem tuńczyka i filiżankę bulionu warzywnego. Paprykę pokroiłem w paski , dodałem do pozostałych składników i dusiłem 15 minut.