Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska na imprezę, każdy może wziąć w ręce kofte i od razu zjeść w całości.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 93
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258464
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 93
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258464
Składniki
Soczewicę opłucz pod bieżącą wodą, a następnie zalej 3,5 szklankami gorącej wody. Całość gotuj na bardzo wolnym ogniu pod przykryciem przez około 15 minut. Następnie zdejmij z ognia, dodaj kaszę bulgur i dokładnie wymieszaj, zostaw pod przykryciem na 12-15 minut. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Podsmaż z dodatkiem soli na oliwie. Kiedy cebula zeszkli się, zdejmij ją z ognia i wymieszaj z mieloną papryką, kuminem,koncentratem pomidorowym oraz pastą z czerwonej papryki. Do ugotowanej soczewicy z kaszą dodaj to co smażyliśmy na patelni oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Z powstałej masy wilgotnymi rękami uformuj małe pulpeciki (kulki o średnicy 4cm, jak na zdjęciu). Następnie gotowe kofty układaj na liściach sałaty na półmisku i dodaj ćwiartki cytryny.