Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska na imprezę, każdy może wziąć w ręce kofte i od razu zjeść w całości.
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 30
Sałatka ziemniaczana tym razem wzbogacona dodatkowymi składnikami. Smaczna, z...
Odsłon: 17
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 330
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 30
Sałatka ziemniaczana tym razem wzbogacona dodatkowymi składnikami. Smaczna, z...
Odsłon: 17
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 330
Składniki
Soczewicę opłucz pod bieżącą wodą, a następnie zalej 3,5 szklankami gorącej wody. Całość gotuj na bardzo wolnym ogniu pod przykryciem przez około 15 minut. Następnie zdejmij z ognia, dodaj kaszę bulgur i dokładnie wymieszaj, zostaw pod przykryciem na 12-15 minut. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Podsmaż z dodatkiem soli na oliwie. Kiedy cebula zeszkli się, zdejmij ją z ognia i wymieszaj z mieloną papryką, kuminem,koncentratem pomidorowym oraz pastą z czerwonej papryki. Do ugotowanej soczewicy z kaszą dodaj to co smażyliśmy na patelni oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Z powstałej masy wilgotnymi rękami uformuj małe pulpeciki (kulki o średnicy 4cm, jak na zdjęciu). Następnie gotowe kofty układaj na liściach sałaty na półmisku i dodaj ćwiartki cytryny.