Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne śledziki w smacznej zalewie octowej. Zalewa octowa lekko słodka. Zapach i smak śledzi skusi niejednego łasucha.
miska, ręcznik papierowy, patelnia,
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 54
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2340
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 54
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2340
Składniki
Tusze śledziowe dokładnie oczyścić, opłukać i osuszyć. Następnie rozbełtać jajka z dodatkiem mleka oraz przypraw. Do rozbełtanych jajek włożyć na 15 minut oczyszczone śledzie. Po wyjęciu panierować w mące z dodatkiem bułki tartej. Smażyć na gorącym oleju z obu stron, aż nabiorą mocno złotego koloru. czas przygotowania około 60 minut + czas w zalewie ( po 2 -3 dniach śledzie gotowe do spożycia).