Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1394
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 50
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1337
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 248
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1394
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 50
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1337
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 248
Składniki
Tuszki śledziowe i należy oczyścić z wieczności i umyć pod bieżącą woda
Oczyszczone z wieczności tuszki śledziowe kroje w mniejsze kawałki ,które należy namoczyć na noc w zwinnej wodzie by wymokły z nadmiaru soli ja zmieniam wodę co najmniej raz by szybciej pozbyć sie słoności.
Po całej nocy moczenia śledzie daje na sitko by woda całkowicie ściekła
Cebule obieram kroje w pul plastry i sparzam wątkiem przez 2 minuty i scedzam z wody
Składniki na zalewę zagotowuje z przyprawami tylko nie daje octu ,dolewam go dopiero jak zalewa sie ugotuje odstawiam do całkowitego ostudzenia .Śledzie i sparzona cebule układam ciasto na przemian w słoikach następnie zalewam ostudzona zalewą szczelnie zakręcam odstawiam na 5 do 6 dni do lodówki lub w chłodne miejsce .Polecam przepis i życzę smacznego