Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 151
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 77
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 374
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 151
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 77
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 374
Składniki
Tuszki śledziowe i należy oczyścić z wieczności i umyć pod bieżącą woda
Oczyszczone z wieczności tuszki śledziowe kroje w mniejsze kawałki ,które należy namoczyć na noc w zwinnej wodzie by wymokły z nadmiaru soli ja zmieniam wodę co najmniej raz by szybciej pozbyć sie słoności.
Po całej nocy moczenia śledzie daje na sitko by woda całkowicie ściekła
Cebule obieram kroje w pul plastry i sparzam wątkiem przez 2 minuty i scedzam z wody
Składniki na zalewę zagotowuje z przyprawami tylko nie daje octu ,dolewam go dopiero jak zalewa sie ugotuje odstawiam do całkowitego ostudzenia .Śledzie i sparzona cebule układam ciasto na przemian w słoikach następnie zalewam ostudzona zalewą szczelnie zakręcam odstawiam na 5 do 6 dni do lodówki lub w chłodne miejsce .Polecam przepis i życzę smacznego