Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 210
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2587
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 212
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 229
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 210
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2587
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 212
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 229
Składniki
Tuszki śledziowe i należy oczyścić z wieczności i umyć pod bieżącą woda
Oczyszczone z wieczności tuszki śledziowe kroje w mniejsze kawałki ,które należy namoczyć na noc w zwinnej wodzie by wymokły z nadmiaru soli ja zmieniam wodę co najmniej raz by szybciej pozbyć sie słoności.
Po całej nocy moczenia śledzie daje na sitko by woda całkowicie ściekła
Cebule obieram kroje w pul plastry i sparzam wątkiem przez 2 minuty i scedzam z wody
Składniki na zalewę zagotowuje z przyprawami tylko nie daje octu ,dolewam go dopiero jak zalewa sie ugotuje odstawiam do całkowitego ostudzenia .Śledzie i sparzona cebule układam ciasto na przemian w słoikach następnie zalewam ostudzona zalewą szczelnie zakręcam odstawiam na 5 do 6 dni do lodówki lub w chłodne miejsce .Polecam przepis i życzę smacznego