Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 765
Dodano: 26.11.2020
Odsłon: 343
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Na 6 sloików ok.500ml .Mieso kroimy na srednie kawalki,przyprawiamy i dobrze mieszamy.Do sloików wrzucamy po listku laurowym i kulce ziela angielskiego.Nastepnie wkladamy mieso do 3/4 sloika.Dobrze zakrecamy .Do garnka wkladamy sciereczke ,sloiki ,wlwamy zimna wode do 3/4 sloika i doprowadzamy do zagotowania.Gotujemy w 1 dzien 3 godziny.Zostawiamy do wystygniecia,na drugi dzien gotujemy 2 godz,i na trzeci dzien 1 godz.Metoda tyndalizacji jest to potrójne pasteryzowanie.
Sloiki zostawiam do calkowitego wystygniecia.Mieso jest gotowe do spozycia.SMACZNEGO!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 26 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Super;)0 Kto głosował? | Odpowiedz