Do góry

Przekąski Przepis na:

Tuszonka Wieprzowina w sloiku w sosie wlasnym metoda tyndalizacji

Tuszonka Wieprzowina w sloiku w sosie wlasnym metoda tyndalizacji

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 765

Dodano:

Odsłon: 343

Pyszne miesko na chleb lub do obiadu.Metoda tyndalizacji,mieso mozna dlugo przechowywac i sie nie zepsuje .

Składniki

  • 1kg lopatki 1 kg karkówki
  • 2 lyzki soli,1 lyzka czosnku granulowanego
  • 1 lyzka czarnego pieprzu
  • lisc laurowy,ziele angielskie
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tuszonka Wieprzowina w sloiku w sosie wlasnym metoda tyndalizacji

Przygotowanie

  1. Na 6 sloików ok.500ml .Mieso kroimy na srednie kawalki,przyprawiamy i dobrze mieszamy.Do sloików wrzucamy po listku laurowym i kulce ziela angielskiego.Nastepnie wkladamy mieso do 3/4 sloika.Dobrze zakrecamy .Do garnka wkladamy sciereczke ,sloiki ,wlwamy zimna wode do 3/4 sloika i doprowadzamy do zagotowania.Gotujemy w 1 dzien 3 godziny.Zostawiamy do wystygniecia,na drugi dzien gotujemy 2 godz,i na trzeci dzien 1 godz.Metoda tyndalizacji jest to potrójne pasteryzowanie.
    Sloiki zostawiam do calkowitego wystygniecia.Mieso jest gotowe do spozycia.SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń