Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1703
Dodano: 31.07.2011
Odsłon: 8158
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
► Obrany ogórek zetrzeć na tarce na dużych oczkach w wiórki, ogórek trzymamy prostopadle do tarki, by wiórki były krótkie. / odstawić na 15 minut / po tym odsączyć go z soku. ► Do potartego ogórka dadać twarożek, jogurt, śmietanę, posiekany czosnek, olej, ocet, szczypiorek, koperek i przyprawić solą i pieprzem. / dokładnie wymieszać /. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

myszkapoolna 08 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
grecy nie dodaja zadnego twarozku!!!!!!po co przesadzac.0 Kto głosował? | Odpowiedz

cytrynkaaa 31 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajny przepis ja robię troszkę inaczej i zazwyczaj na jogurcie greckim 10% ale trzeba będzie zrobić i tak ... u mnie obowiązkowo do pikantnych zapiekanek lub mięska a la gyros ... ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz