Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawy smak kurczaka, coś dla odmiany :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1423
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11184
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4059
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1401
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1423
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11184
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4059
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1401
Składniki
udka umyć przyprawić solą, pieprzem i papryką. W rondelku rozpuścić 100g cukru potem dodać 3 łyżki octu spirytusowego, tylko zestawić rondelek z ognia bo będzie "wulkan" dodać szklankę soku pomarańczowego, 50g masła i mieszać aż będzie gesty a następnie polać kurczaka. Wstawić do piekarnika na ok 1-1,5 h. Gdy udka będą się piekły co jakiś czas zaglądać do nich i podlewać je tym sosikiem.