Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawy smak kurczaka, coś dla odmiany :)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 144
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 205
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1284
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 512
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 144
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 205
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1284
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 512
Składniki
udka umyć przyprawić solą, pieprzem i papryką. W rondelku rozpuścić 100g cukru potem dodać 3 łyżki octu spirytusowego, tylko zestawić rondelek z ognia bo będzie "wulkan" dodać szklankę soku pomarańczowego, 50g masła i mieszać aż będzie gesty a następnie polać kurczaka. Wstawić do piekarnika na ok 1-1,5 h. Gdy udka będą się piekły co jakiś czas zaglądać do nich i podlewać je tym sosikiem.