Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawy smak kurczaka, coś dla odmiany :)
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1770
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2264
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 63
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 143
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1395
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1770
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2264
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 63
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 143
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1395
Składniki
udka umyć przyprawić solą, pieprzem i papryką. W rondelku rozpuścić 100g cukru potem dodać 3 łyżki octu spirytusowego, tylko zestawić rondelek z ognia bo będzie "wulkan" dodać szklankę soku pomarańczowego, 50g masła i mieszać aż będzie gesty a następnie polać kurczaka. Wstawić do piekarnika na ok 1-1,5 h. Gdy udka będą się piekły co jakiś czas zaglądać do nich i podlewać je tym sosikiem.