Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawy smak kurczaka, coś dla odmiany :)
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 816
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 374
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3459
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 189
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 816
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 374
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3459
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 189
Składniki
udka umyć przyprawić solą, pieprzem i papryką. W rondelku rozpuścić 100g cukru potem dodać 3 łyżki octu spirytusowego, tylko zestawić rondelek z ognia bo będzie "wulkan" dodać szklankę soku pomarańczowego, 50g masła i mieszać aż będzie gesty a następnie polać kurczaka. Wstawić do piekarnika na ok 1-1,5 h. Gdy udka będą się piekły co jakiś czas zaglądać do nich i podlewać je tym sosikiem.