Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2167
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 133
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2167
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 133
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Składniki
mięso umyć , wyciągnąć kość, , dać do miseczki i posypać przyprawą do kurczaka, czosnkiem w proszku, połową sosu sojowego, odstawić na kilka godzin, potem w środek mięsa ułożyć 2 małe ogóreczki kiszone , dwa kawałki czerwonej papryki, i ser żółty , zwinąć mięso w roladę i spiąć skórkę z obu stron wykałaczkami, dać do naczynia żaroodpornego i natrzeć z wierzchu mięso przyprawami i naciąć skórkę w szachownicę, obok mięsa pokroić drobno paprykę, ogórki i pomarańczowy pomidor oraz czosnek, dodać 2 łyżki oleju do tego, ziele angielskie i liście laurowe. wstawić do piekarnika , najlepiej piec pod przykryciem . Po godzinie wlać wino i piec jeszcze pół godziny , potem wyjąć z piekarnika , mięso dać na talerz jak ostygnie to je pokroić, a sos gotować jeszcze na wolnym ogniu niech trochę odparuje woda rozpuścić w nim mąkę i zagotować podawać z szyszkami ziemniaczanymi.