Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażan pieczony z mozzarellą i pomidorami
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11073
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3491
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1187
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4194
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 368
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11073
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3491
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1187
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4194
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 368
Składniki
Bakłażana naciąć wzdłuż na plastry grubości około pół centymetra (węższej części nie przecinać do końca). Plastry bakłażana natrzeć solą, zostawić na 15-20 minut.
Pomidor i mozzarellę pokroić na plastry, czosnek drobno posiekać. Bakłażana osuszyć ręcznikiem papierowym. Pomiędzy plastry bakłażana nakładać pokrojony pomidor, ser i czosnek, posypać solą, pieprzem, oregano i płatkami chili.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Bakłażana położyć na blasze do pieczenia, skropić oliwą, piec przez 50-60 minut.