Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażan pieczony z mozzarellą i pomidorami
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3049
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 694
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 211
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 199
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3049
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 694
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 211
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 199
Składniki
Bakłażana naciąć wzdłuż na plastry grubości około pół centymetra (węższej części nie przecinać do końca). Plastry bakłażana natrzeć solą, zostawić na 15-20 minut.
Pomidor i mozzarellę pokroić na plastry, czosnek drobno posiekać. Bakłażana osuszyć ręcznikiem papierowym. Pomiędzy plastry bakłażana nakładać pokrojony pomidor, ser i czosnek, posypać solą, pieprzem, oregano i płatkami chili.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Bakłażana położyć na blasze do pieczenia, skropić oliwą, piec przez 50-60 minut.