Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażan pieczony z mozzarellą i pomidorami
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3431
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 495
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 292
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6848
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 299
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3431
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 495
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 292
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6848
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 299
Składniki
Bakłażana naciąć wzdłuż na plastry grubości około pół centymetra (węższej części nie przecinać do końca). Plastry bakłażana natrzeć solą, zostawić na 15-20 minut.
Pomidor i mozzarellę pokroić na plastry, czosnek drobno posiekać. Bakłażana osuszyć ręcznikiem papierowym. Pomiędzy plastry bakłażana nakładać pokrojony pomidor, ser i czosnek, posypać solą, pieprzem, oregano i płatkami chili.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Bakłażana położyć na blasze do pieczenia, skropić oliwą, piec przez 50-60 minut.