Dla wszystkich zakochanych, kochanych i kochających, przede wszystkim dla mojego cudownego Mężulka.
Walentynkowa przystawka
Składniki
- ciasto francuskie 1 op.
- puszka tuńczyka
- papryka czerwona 1/2 szt
- dwa ugotowane żółtka
- pieprz czarny, czerwona papryka w proszku
- oliwa z oliwek 1 łyżeczka
- kilka liści sałaty lodowej lub innej
Składniki
- ciasto francuskie 1 op.
- puszka tuńczyka
- papryka czerwona 1/2 szt
- dwa ugotowane żółtka
- pieprz czarny, czerwona papryka w proszku
- oliwa z oliwek 1 łyżeczka
- kilka liści sałaty lodowej lub innej

Etapy przygotowania
Z ciasta francuskiego wykrawać serca, posypać je czerwoną papryką, piec w temperaturze 200 st. Z tuńczyka odlać olej czy inną zalewę, utrzeć go z żółtkami na gładką masę. Pastę doprawić pieprzem. Świeżą czerwoną paprykę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Część dodać do pasty, wymieszać. Resztę papryki pozostawić do dekoracji. Z pasty rybnej uformować kopułkę. Ułożyć ją na środku półmiska lub dużego talerza, wokoło poukładać liście sałaty lodowej a na nich serduszka z ciasta francuskiego. Całość ozdobić pozostawioną wcześniej czerwoną papryką. Przystawkę można jeść widelczykiem, przegryzając serduszkami. Można też smarować serduszka pastą rybną i jeść jako takie mini kanapeczki.

Smacznego :)

Przepis w Waszym wykonaniu (14)


Komentarze do przepisu (6)



Składniki
- ciasto francuskie 1 op.
- puszka tuńczyka
- papryka czerwona 1/2 szt
- dwa ugotowane żółtka
- pieprz czarny, czerwona papryka w proszku
- oliwa z oliwek 1 łyżeczka
- kilka liści sałaty lodowej lub innej
Z ciasta francuskiego wykrawać serca, posypać je czerwoną papryką, piec w temperaturze 200 st. Z tuńczyka odlać olej czy inną zalewę, utrzeć go z żółtkami na gładką masę. Pastę doprawić pieprzem. Świeżą czerwoną paprykę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Część dodać do pasty, wymieszać. Resztę papryki pozostawić do dekoracji. Z pasty rybnej uformować kopułkę. Ułożyć ją na środku półmiska lub dużego talerza, wokoło poukładać liście sałaty lodowej a na nich serduszka z ciasta francuskiego. Całość ozdobić pozostawioną wcześniej czerwoną papryką. Przystawkę można jeść widelczykiem, przegryzając serduszkami. Można też smarować serduszka pastą rybną i jeść jako takie mini kanapeczki.
Smacznego :)
Extra :)
:-)
W tej przystawce widać tylko jeden składnik - MIŁOŚĆ!:-)
Smacznie bardzo :-))) ale skoro tak smakowicie wyglada przystawka to cóż mówić o daniu głównym:-)))Pozdrawiam
Świetne! :)