Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich zakochanych, kochanych i kochających, przede wszystkim dla mojego cudownego Mężulka.
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1191
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 331
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 2910
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1191
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 331
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 2910
Składniki
Z ciasta francuskiego wykrawać serca, posypać je czerwoną papryką, piec w temperaturze 200 st. Z tuńczyka odlać olej czy inną zalewę, utrzeć go z żółtkami na gładką masę. Pastę doprawić pieprzem. Świeżą czerwoną paprykę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Część dodać do pasty, wymieszać. Resztę papryki pozostawić do dekoracji. Z pasty rybnej uformować kopułkę. Ułożyć ją na środku półmiska lub dużego talerza, wokoło poukładać liście sałaty lodowej a na nich serduszka z ciasta francuskiego. Całość ozdobić pozostawioną wcześniej czerwoną papryką. Przystawkę można jeść widelczykiem, przegryzając serduszkami. Można też smarować serduszka pastą rybną i jeść jako takie mini kanapeczki.
Smacznego :)