Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne za wieczór przez telewizorem lub imprezę! :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11637
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1254
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12234
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2851
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11637
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1254
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12234
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2851
Składniki
Kalafiora zetrzeć na tarce na grubych oczkach, następnie obgotować go 8 minut w mikrofali (nie odsącz z nadmiaru wody).
Do kalafiora dodać mąkę sojową, posiekany koperek i curry oraz wszystko dokładnie wymieszać.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć małe pizzerinki z masy, piec około 15- 20 minut w 180 stopniach.
Z pomidorów zrobić na patelni sos z dodatkiem oregano, soli i pieprzu.
Dynię, botwinę i marchew ugrillować.
Na gotowe pizzerinki wyłożyć sos, ugrillowane warzywa, pomidora pokrojonego w plastry i rzodkiewkę- całość zapiekać jeszcze przez 5 minut.
Po wyciągnięciu z piekarnika posypać kiełkami.