Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś innego i ciekawego zarazem z rusztu
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1442
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1613
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 55
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1442
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1613
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 55
Składniki
Cebulę pokroić w półplasterki, doprawić solą i winnym octem. Odstawić na 2 godziny.
Wątróbkę oprószyć solą i pieprzem. Na każdą wątróbkę położyć listki szałwi i oregano. Owinąć 2 plastrami boczku.
Na rozżarzony węgiel wrzucamy pokrzywę, na ruszt układamy wątróbki. Pieczemy z obydwu stron po 4 minuty, a następnie ruszt przykrywamy przykrywką lub aluminiową folią i czekamy ok 10 minut.
Przerzucamy na półmisek i obkładamy zamarynowaną wcześniej cebulą.
ps. Przepis pochodzi z programu kulinarnego Ewy Wachowicz - odcinek 191