Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś innego i ciekawego zarazem z rusztu
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 444
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 4688
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 444
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 4688
Składniki
Cebulę pokroić w półplasterki, doprawić solą i winnym octem. Odstawić na 2 godziny.
Wątróbkę oprószyć solą i pieprzem. Na każdą wątróbkę położyć listki szałwi i oregano. Owinąć 2 plastrami boczku.
Na rozżarzony węgiel wrzucamy pokrzywę, na ruszt układamy wątróbki. Pieczemy z obydwu stron po 4 minuty, a następnie ruszt przykrywamy przykrywką lub aluminiową folią i czekamy ok 10 minut.
Przerzucamy na półmisek i obkładamy zamarynowaną wcześniej cebulą.
ps. Przepis pochodzi z programu kulinarnego Ewy Wachowicz - odcinek 191