Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 164
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4236
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 164
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4236
Składniki
Nerkowce mielimy na zwartą masę. Płatki krótko mielimy 2-3 przyciski młynka do kawy. Orzechy lekko rozdrabniamy. Wszystkie składniki mieszamy w misce i odstawiamy do lodówki na 5-10 minut. Potem w rękawiczkach formujemy kulki, każdą nadziewamy 1 całym orzeszkiem laskowym. Część gotowych kuleczek możemy obtoczyć w zmielonych owocach liofilizowanych. Wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.