Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Nerkowce mielimy na zwartą masę. Płatki krótko mielimy 2-3 przyciski młynka do kawy. Orzechy lekko rozdrabniamy. Wszystkie składniki mieszamy w misce i odstawiamy do lodówki na 5-10 minut. Potem w rękawiczkach formujemy kulki, każdą nadziewamy 1 całym orzeszkiem laskowym. Część gotowych kuleczek możemy obtoczyć w zmielonych owocach liofilizowanych. Wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.