Do góry

Przekąski Przepis na:

Wiejska kiełbasa opiekana w papryce

Wiejska kiełbasa opiekana w papryce

Autor:

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 49501

Dodano:

Odsłon: 1666

Podana nieco mniej tradycyjnie, na ciepło. Przygotowanie takiego posiłku zajmuje dosłownie kilka minut.

Składniki

  • kiełbasa wiejska 1 pętko
  • mielona czerwona papryka 2 łyżeczki
  • masło 2 łyżeczki
  • musztarda 3 łyżeczki
  • ketchup łagodny 6 łyżeczek
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wiejska kiełbasa opiekana w papryce

Przygotowanie

  1. Wiejską kiełbasę kroimy na dość długie kawałki, każdy z nich przekrawamy w poprzek. Na patelni rozgrzewamy masło. Kiełbasę, obficie obsypana mieloną papryką, wkładamy na rozgrzany tłuszcz. Obsmażamy z każdej strony, aż do zrumienienia.
    Podajemy z pieczywem i sosem ketchupowo- musztardowym.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 11 września 2014 Pyszna! Kaloryczna, ale na taką kiełbaskę warto się skusić ;) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń