Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka przekąska dla niespodziewanych gości.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6966
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30457
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29208
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6966
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30457
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29208
Składniki
Wykonanie placków: Obrane, duże ziemniaki zetrzeć na tarce, dodać drobno posiekaną cebulę, mąkę i jajka, osolić i lekko oprószyć pieprzem. Kłaść łyżką, cienkie placuszki na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na chrupiąco. Wybornie smakują z dodatkiem surówki z pora zamiast śmietany. Wykonanie surówki: Pory oczyścić, pokroić i dwukrotnie sparzyć wrzątkiem, po czym dokładnie odsączyć na sicie. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, połączyć z porami i przyprawami do smaku. Dodać majonez wymieszany z jogurtem, wymieszać i podawać.