Do góry

Przekąski Przepis na:

Wiejskie placki ziemniaczane z surówką z pora

Wiejskie placki ziemniaczane z surówką z pora

Autor:

Przepisów i artykułów: 2347 Ocena: 14973

Dodano:

Odsłon: 8397

Pyszna i szybka przekąska dla niespodziewanych gości.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie placków:
    Obrane, duże ziemniaki zetrzeć na tarce, dodać drobno posiekaną cebulę, mąkę i jajka, osolić i lekko oprószyć pieprzem. Kłaść łyżką, cienkie placuszki na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na chrupiąco. Wybornie smakują z dodatkiem surówki z pora zamiast śmietany.


    Wykonanie surówki:
    Pory oczyścić, pokroić i dwukrotnie sparzyć wrzątkiem, po czym dokładnie odsączyć na sicie. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, połączyć z porami i przyprawami do smaku. Dodać majonez wymieszany z jogurtem, wymieszać i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń