Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka przekąska dla niespodziewanych gości.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25888
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3085
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1401
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25888
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3085
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1401
Składniki
Wykonanie placków: Obrane, duże ziemniaki zetrzeć na tarce, dodać drobno posiekaną cebulę, mąkę i jajka, osolić i lekko oprószyć pieprzem. Kłaść łyżką, cienkie placuszki na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na chrupiąco. Wybornie smakują z dodatkiem surówki z pora zamiast śmietany. Wykonanie surówki: Pory oczyścić, pokroić i dwukrotnie sparzyć wrzątkiem, po czym dokładnie odsączyć na sicie. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, połączyć z porami i przyprawami do smaku. Dodać majonez wymieszany z jogurtem, wymieszać i podawać.