Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka przekąska dla niespodziewanych gości.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2794
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2794
Składniki
Wykonanie placków: Obrane, duże ziemniaki zetrzeć na tarce, dodać drobno posiekaną cebulę, mąkę i jajka, osolić i lekko oprószyć pieprzem. Kłaść łyżką, cienkie placuszki na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na chrupiąco. Wybornie smakują z dodatkiem surówki z pora zamiast śmietany. Wykonanie surówki: Pory oczyścić, pokroić i dwukrotnie sparzyć wrzątkiem, po czym dokładnie odsączyć na sicie. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, połączyć z porami i przyprawami do smaku. Dodać majonez wymieszany z jogurtem, wymieszać i podawać.