Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanoc to okazja do spotkań z najbliższymi. Wielkanocna przekąska kurczaczki to propozycja szybkiego dania, które zaskoczy wszystkich gości. Jest bardzo wyrazista – słono-pikantna, z dodatkiem słodyczy marchewki. Może pełnić funkcję czekadełka lub stanowić samodzielną i nietypową zakąskę. Jej przygotowanie jest bardzo szybkie – wystarczy jedynie 10 minut!
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 102
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4061
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 148
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 102
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4061
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 148
Składniki
Podane składniki wystarczą na przygotowanie 10 wielkanocnych przekąsek kurczaczków. Marchewkę obierz, ugotuj i wystudź. Na półmisku rozłóż liście sałaty. Na nich rozmieść obok siebie herbatniki.
Wszystkie trzy rodzaje sera bardzo dobrze ze sobą wymieszaj. Dodaj czarny pieprz do smaku. Uformuj niewielkie kulki o średnicy mniejszej niż krótszy bok herbatnika. Jeśli masa zbyt bardzo klei się do rąk, włóż ją na pół godziny do lodówki.
Żółty ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. Kulki obtocz we wiórkach serowych i połóż w centrum herbatników – jedna kulka na jednym herbatniku.
Marchewkę pokrój w plasterki i wytnij z nich: dzioby, grzebyki i wola. Udekoruj kulki, tworząc kurczaczki. Ziarenka czarnego pieprzu będą oczami. Półmisek udekoruj dodatkowo liśćmi i gałązkami natki pietruszki.