Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co łączy świątecznego zajączka oraz wigilijną kutię? Dokładnie, zgadliście. Tyle jeśli chodzi o zagadki. Przejdźmy zatem do meritum dzisiejszego odcinka czyli do przepisu jak zwykle łączącego różne style i smaki. Dzisiaj wyszliśmy naprzeciw potrzebom Polonii zamieszkującej Stany Zjednoczone, która odwiedzając polskie rodziny błądzi rękoma po stole w poszukiwaniu pożywienia, które nie zszokuje jej wrażliwego, nieprzyzwyczajonego do tradycyjnych polskich kulinariów żołądka. Tak jak zakłady mięsne starają się przemycić w parówkach wszystko co tylko możliwe, tak my postaraliśmy się upchać trochę wielkanocnych akcentów w drugiej po brioszkach narodowej potrawie północnoamerykańskiej federacji. Hot-Dog z pastą jajeczną… jajko i parówka drobiowa… krąg życia… Koniec filozofowania, czas brać się do roboty
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 215
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 739
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3584
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 215
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 739
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3584
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 739
Składniki
Przygotowanie zaczynamy od zrobienia pasty jajecznej składającej się z pokrojonych w kostkę jajek, posiekanego szczypiorku oraz majonezu w losowych proporcjach. Wielkanocne Hot-Dogi to potrawa na tyle uniwersalna, że zadowoli zarówno amatorów parówek na ciepło jak i na zimno. Ci pierwsi mają gorzej, gdyż czeka ich więcej pracy, a nadwyżka ta polega na podgrzaniu parówek. Można to zrobić gotując je w gorącej wodzie (w zimnej mogą się rozgotować), podgrzewając w mikrofali dopóki nie pękną lub pocierając o sweter. Jeżeli zdałeś ten test na inteligencję, to na pewno o tym wiesz. Mając już podgrzane parówki usuwamy swetrzane włókna i wkładamy do przekrojonych do połowy bułek, uprzednio posmarowanych wewnątrz chrzanem. Następnie nakładamy pastę jajeczną i nucąc Alleluja wsuwamy do japy