Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne wytrawne galaretki w formie jajek idealne na Święta Wielkanocne
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10308
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5296
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12753
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4513
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10308
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5296
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12753
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4513
Składniki
Wydmuszki z jajek oczyścić, umyć i zalać wrzątkiem, wyparzyć. Odlać wodę i zostawić do wysuszenia. Udka, marchewki i włoszczyzny na wodzie ugotować wywar (1 litr). Mięso z udka pokroić, ugotowana marchew z wywaru też. Natkę pietruszki posiekać, kukurydzę odsączyć z zalewy. W wywarze rozpuścić żelatynę i przestudzić. Do wydmuszek wkładać kukurydzę, marchew, mięso i natkę. Zalać wywarem. Odstawić do zastygnięcia. Na koniec galaretki obrać jak zwykłe jajka.