Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne wytrawne galaretki w formie jajek idealne na Święta Wielkanocne
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8597
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7121
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4866
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327708
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8597
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7121
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4866
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327708
Składniki
Wydmuszki z jajek oczyścić, umyć i zalać wrzątkiem, wyparzyć. Odlać wodę i zostawić do wysuszenia. Udka, marchewki i włoszczyzny na wodzie ugotować wywar (1 litr). Mięso z udka pokroić, ugotowana marchew z wywaru też. Natkę pietruszki posiekać, kukurydzę odsączyć z zalewy. W wywarze rozpuścić żelatynę i przestudzić. Do wydmuszek wkładać kukurydzę, marchew, mięso i natkę. Zalać wywarem. Odstawić do zastygnięcia. Na koniec galaretki obrać jak zwykłe jajka.