Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne wytrawne galaretki w formie jajek idealne na Święta Wielkanocne
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 54
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 834
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 54
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 834
Składniki
Wydmuszki z jajek oczyścić, umyć i zalać wrzątkiem, wyparzyć. Odlać wodę i zostawić do wysuszenia. Udka, marchewki i włoszczyzny na wodzie ugotować wywar (1 litr). Mięso z udka pokroić, ugotowana marchew z wywaru też. Natkę pietruszki posiekać, kukurydzę odsączyć z zalewy. W wywarze rozpuścić żelatynę i przestudzić. Do wydmuszek wkładać kukurydzę, marchew, mięso i natkę. Zalać wywarem. Odstawić do zastygnięcia. Na koniec galaretki obrać jak zwykłe jajka.