Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne wytrawne galaretki w formie jajek idealne na Święta Wielkanocne
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5371
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 851
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 163
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5371
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 851
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 163
Składniki
Wydmuszki z jajek oczyścić, umyć i zalać wrzątkiem, wyparzyć. Odlać wodę i zostawić do wysuszenia. Udka, marchewki i włoszczyzny na wodzie ugotować wywar (1 litr). Mięso z udka pokroić, ugotowana marchew z wywaru też. Natkę pietruszki posiekać, kukurydzę odsączyć z zalewy. W wywarze rozpuścić żelatynę i przestudzić. Do wydmuszek wkładać kukurydzę, marchew, mięso i natkę. Zalać wywarem. Odstawić do zastygnięcia. Na koniec galaretki obrać jak zwykłe jajka.