Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-04-2023
Moim ulubionym pomysłem na jajka faszerowane jest wersja z awokado- jest to połączenie smaków, które uwielbiam! Jeśli lubicie egzotyczne smaki, to jajka z awokado będą dla Was idealne - awokado dodaje im kremowej konsystencji i delikatnego, orzechowego posmaku.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6090
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8550
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5887
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6090
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8550
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5887
Składniki
Ugotuj jajka na twardo w osolonej wodzie. Odstaw do wystygnięcia, następnie obierz ze skorupek i włóż je do soku z buraka (może być kupny). Zanurzaj jajka na 25-30 min. (lub dłużej, jeśli chcesz, by zabarwiły się intensywniej).
Przekrój awokado na pół i usuń pestkę. Wyciągnij miąższ łyżeczką, zostawiając cienką warstwę miąższu przy skórce. W misce wymieszaj miąższ awokado z sokiem z cytryny, majonezem, serkiem kremowym oraz solą i pieprzem do smaku na gładki krem. Za pomocą dekoratora cukierniczego lub łyżeczki połóż na każdej połówce jajka farsz z awokado.
Przełóż jajka z awokado na półmisek i udekoruj zieleniną i pieprzem. Od razu podawaj jako przystawkę lub dodatek do dania głównego. Smacznego!