Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tartaletki w wersji wytrawnej z sosem chrzanowym, białą kiełbasą i jakiem.
foremki małe na tartaletki, nóż, deska do krojenia, miseczka,łyżka, wałek,mata silikonowa, patelnia
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5465
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 971
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11912
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5105
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1397
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5465
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 971
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11912
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5105
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1397
Składniki
Mąkę łączymy z zimnym masłem i solą. Razem łączymy aż powstanie kruszonka. Dodajemy tyle zimnej wody aż powstanie nam gładkie ciasto. Foremki na tartaletki smarujemy masłem i wylepiamy ciastem. Wkładamy do lodówki. Przed pieczeniem nakłuwamy widelcem , wykładamy papierem do pieczenia i wsypujemy kulki ceramiczne. Tak podpiekamy. Gdy ciasto będzie podpieczone wyjmujemy.
Składniki na sos wszystkie razem łączymy.
Cebulkę i czosnek podsmażamy . Gdy się delikatnie zrumienią dodajemy pokrojoną w pół plasterki kiełbasę i smażymy aż lekko się zarumieni. Odstawiamy do przestygnięcia.
Na podpieczone i lekko wystudzone tartaletki wykładamy farsz i zalewamy sosem. Gdy masa się lekko zetnie dodajemy na wierzch jajka pokrojone w ósemki, lekko je wciskając. Podpiekamy jeszcze aż masa będzie upieczona. Posypujemy czarnuszką, kiełkami i świeżym majerankiem.