Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj serwuje pieczarki nadziewane farszem mięsnym , pieczarki panierowane i smażone w głębokim oleju. Taka przekąska jest bardzo łatwa w przygotowaniu ale też bardzo smaczna. Sprawdza się na różnych imprezach okolicznościowych. Polecam.
garnek do smażenia, miska, nóż, maszynka do mielenia, ręcznik papierowy,
Polecam.
Odsłon: 653
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4414
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1113
Polecam.
Odsłon: 653
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4414
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1113
Składniki
Pieczarki dokładnie oczyścić usunąć trzonki , natomiast kapelusze dokładnie umyć, a następnie osuszyć. Farsz mięsno - grzybowy; Trzonki pieczarek oraz grzybki ( u mnie podgrzybki) po rozmrożeniu i odsączeniu na sitku zemleć w maszynce razem z cebulą. Mięso mielone doprawić przyprawami, dodać zmielone z cebulą grzyby. Całość wymieszać z jajkiem oraz wcześniej namoczoną w mleku ale odciśniętą bułką. Farsz wkładać w kapelusz robiąc górkę i przykrywać drugim kapeluszem. Można również wszystkie kapelusze napełnić farszem , a następnie sklejać jeden do drugiego. Tak przygotowane wieżyczki z pieczarek panierować w rozmąconym jajku , a następnie w bułce tartej. Smażyć na głębokim tłuszczu , na złoty kolor . Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Spożywać po usmażeniu.