Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj serwuje pieczarki nadziewane farszem mięsnym , pieczarki panierowane i smażone w głębokim oleju. Taka przekąska jest bardzo łatwa w przygotowaniu ale też bardzo smaczna. Sprawdza się na różnych imprezach okolicznościowych. Polecam.
garnek do smażenia, miska, nóż, maszynka do mielenia, ręcznik papierowy,
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2911
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2911
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Składniki
Pieczarki dokładnie oczyścić usunąć trzonki , natomiast kapelusze dokładnie umyć, a następnie osuszyć. Farsz mięsno - grzybowy; Trzonki pieczarek oraz grzybki ( u mnie podgrzybki) po rozmrożeniu i odsączeniu na sitku zemleć w maszynce razem z cebulą. Mięso mielone doprawić przyprawami, dodać zmielone z cebulą grzyby. Całość wymieszać z jajkiem oraz wcześniej namoczoną w mleku ale odciśniętą bułką. Farsz wkładać w kapelusz robiąc górkę i przykrywać drugim kapeluszem. Można również wszystkie kapelusze napełnić farszem , a następnie sklejać jeden do drugiego. Tak przygotowane wieżyczki z pieczarek panierować w rozmąconym jajku , a następnie w bułce tartej. Smażyć na głębokim tłuszczu , na złoty kolor . Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Spożywać po usmażeniu.