Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj serwuje pieczarki nadziewane farszem mięsnym , pieczarki panierowane i smażone w głębokim oleju. Taka przekąska jest bardzo łatwa w przygotowaniu ale też bardzo smaczna. Sprawdza się na różnych imprezach okolicznościowych. Polecam.
garnek do smażenia, miska, nóż, maszynka do mielenia, ręcznik papierowy,
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 373
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 174
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 373
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 174
Składniki
Pieczarki dokładnie oczyścić usunąć trzonki , natomiast kapelusze dokładnie umyć, a następnie osuszyć. Farsz mięsno - grzybowy; Trzonki pieczarek oraz grzybki ( u mnie podgrzybki) po rozmrożeniu i odsączeniu na sitku zemleć w maszynce razem z cebulą. Mięso mielone doprawić przyprawami, dodać zmielone z cebulą grzyby. Całość wymieszać z jajkiem oraz wcześniej namoczoną w mleku ale odciśniętą bułką. Farsz wkładać w kapelusz robiąc górkę i przykrywać drugim kapeluszem. Można również wszystkie kapelusze napełnić farszem , a następnie sklejać jeden do drugiego. Tak przygotowane wieżyczki z pieczarek panierować w rozmąconym jajku , a następnie w bułce tartej. Smażyć na głębokim tłuszczu , na złoty kolor . Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Spożywać po usmażeniu.