Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste do przygotowania śledzie w pomidorach na wigilijno- świąteczny stół. Najlepiej zrobić je wcześniej i wstawić do lodówki na 2-3 dni wtedy smakują najlepiej.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 567
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16844
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 652
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 567
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16844
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 652
Składniki
Śledzie opłucz, zalej wodą i mocz około 1,5 godziny, odsącz na sicie. Cebulę obierz i pokrój w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i podsmaż, następnie dodaj miód, koncentrat pomidorowy, ocet, wymieszaj dopraw solą i pieprzem smaż całość jeszcze parę minut.
Cebulę zostaw do wystygnięcia. Śledzie pokrój w paski dodaj do cebuli dokładnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 2-3 dni żeby smaki się połączyły.