Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste do przygotowania śledzie w pomidorach na wigilijno- świąteczny stół. Najlepiej zrobić je wcześniej i wstawić do lodówki na 2-3 dni wtedy smakują najlepiej.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 101
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 101
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Składniki
Śledzie opłucz, zalej wodą i mocz około 1,5 godziny, odsącz na sicie. Cebulę obierz i pokrój w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i podsmaż, następnie dodaj miód, koncentrat pomidorowy, ocet, wymieszaj dopraw solą i pieprzem smaż całość jeszcze parę minut.
Cebulę zostaw do wystygnięcia. Śledzie pokrój w paski dodaj do cebuli dokładnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 2-3 dni żeby smaki się połączyły.