Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne śledzie w śmietanie, muszą obowiązkowo znaleźć się na naszym stole w wigilię i święta.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8609
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7157
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327760
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8609
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7157
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327760
Składniki
Z podanych składników ugotuj zalewę i ostudź. Śledzie opłukaj i zalej mlekiem, mocz około 2 godzin. Następnie odsącz i zalej zimną zalewą na kolejne 2 godziny.
Cebulę obierz i pokrój w paski. Włóż do miski i zalej wrzącą wodę, po około 15 minutach odsącz na sicie.
Śmietanę wymieszaj z majonezem. Cebulę odciśnij , odsączone płaty śledziowe pokrój na mniejsze paski. Cebulę, śledzie i sos śmietanowo- majonezowy wymieszaj ze sobą.
Śledzie przechowuj w lodówce. Przed podaniem wierzch możesz posypać koperkiem.