Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne śledzie w śmietanie, muszą obowiązkowo znaleźć się na naszym stole w wigilię i święta.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 216
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 216
Składniki
Z podanych składników ugotuj zalewę i ostudź. Śledzie opłukaj i zalej mlekiem, mocz około 2 godzin. Następnie odsącz i zalej zimną zalewą na kolejne 2 godziny.
Cebulę obierz i pokrój w paski. Włóż do miski i zalej wrzącą wodę, po około 15 minutach odsącz na sicie.
Śmietanę wymieszaj z majonezem. Cebulę odciśnij , odsączone płaty śledziowe pokrój na mniejsze paski. Cebulę, śledzie i sos śmietanowo- majonezowy wymieszaj ze sobą.
Śledzie przechowuj w lodówce. Przed podaniem wierzch możesz posypać koperkiem.