Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne śledzie w śmietanie, muszą obowiązkowo znaleźć się na naszym stole w wigilię i święta.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5384
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11823
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5384
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11823
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1346
Składniki
Z podanych składników ugotuj zalewę i ostudź. Śledzie opłukaj i zalej mlekiem, mocz około 2 godzin. Następnie odsącz i zalej zimną zalewą na kolejne 2 godziny.
Cebulę obierz i pokrój w paski. Włóż do miski i zalej wrzącą wodę, po około 15 minutach odsącz na sicie.
Śmietanę wymieszaj z majonezem. Cebulę odciśnij , odsączone płaty śledziowe pokrój na mniejsze paski. Cebulę, śledzie i sos śmietanowo- majonezowy wymieszaj ze sobą.
Śledzie przechowuj w lodówce. Przed podaniem wierzch możesz posypać koperkiem.