Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne śledzie w śmietanie, muszą obowiązkowo znaleźć się na naszym stole w wigilię i święta.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 38
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6800
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 243
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 189
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 448
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 38
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6800
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 243
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 189
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 448
Składniki
Z podanych składników ugotuj zalewę i ostudź. Śledzie opłukaj i zalej mlekiem, mocz około 2 godzin. Następnie odsącz i zalej zimną zalewą na kolejne 2 godziny.
Cebulę obierz i pokrój w paski. Włóż do miski i zalej wrzącą wodę, po około 15 minutach odsącz na sicie.
Śmietanę wymieszaj z majonezem. Cebulę odciśnij , odsączone płaty śledziowe pokrój na mniejsze paski. Cebulę, śledzie i sos śmietanowo- majonezowy wymieszaj ze sobą.
Śledzie przechowuj w lodówce. Przed podaniem wierzch możesz posypać koperkiem.