Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8535
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 570
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8535
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 570
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie ok 2 godz. Osuszyć dokładnie papierowymi ręcznikami i pokroić w kostkę. Obrane, pozbawione gniazd nasiennych jabłka również pokroić w kostkę. To samo zrobić z ogórkami. Cebulkę też pokroić w kostkę, ale najdrobniej. Z gałązek tymianku pościągać listki lub użyć suszonego. Wszystkie składniki przełożyć do salaterki i dodać śmietanę, majonez, sok z cytryny. Do smaku dodać pieprz czarny świeżo mielony i sól. Dokładnie pomieszać. Schłodzić w lodówce ok 2 godz.
Smacznego.