Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 988
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13583
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 988
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13583
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie ok 2 godz. Osuszyć dokładnie papierowymi ręcznikami i pokroić w kostkę. Obrane, pozbawione gniazd nasiennych jabłka również pokroić w kostkę. To samo zrobić z ogórkami. Cebulkę też pokroić w kostkę, ale najdrobniej. Z gałązek tymianku pościągać listki lub użyć suszonego. Wszystkie składniki przełożyć do salaterki i dodać śmietanę, majonez, sok z cytryny. Do smaku dodać pieprz czarny świeżo mielony i sól. Dokładnie pomieszać. Schłodzić w lodówce ok 2 godz.
Smacznego.