Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną, szybką i niedrogą zapiekanka. Znika szybko z talerza, kto raz spróbuje będzie korzystał z przepisu ponownie.
naczynie żaroodporne, patelnia
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5355
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5355
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Składniki
1. Opłukany szczypiorek pokroić w grubsze kawałki, podsmażyć na gorącej patelni w 1 łyżce oliwy. 2. Obraną cukinie umyć pokroić plasterki (nie za grube.) 3. Kiełbasę pokroić kostkę, wymieszać ze szczypiorkiem oraz suchym ryżem dodać przyprawy. 4. Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą. 5. Do naczynia układamy warstwami najpierw cukinie następnie farsz z kiełbasy, ryżu i szczypiorku, oprószyć solą, posypać pieprzem oraz posiekanym koperkiem. 6. Drugą warstwę robimy tak samo. Całość zalewamy bulionem i polewamy śmietaną. Pieczemy około 50 - 60 min w 200 stopniach. Gotową zapiekankę polewamy keczupem, dekorujemy koperkiem plasterkami cukinii.