Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną, szybką i niedrogą zapiekanka. Znika szybko z talerza, kto raz spróbuje będzie korzystał z przepisu ponownie.
naczynie żaroodporne, patelnia
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14530
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19594
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14530
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19594
Składniki
1. Opłukany szczypiorek pokroić w grubsze kawałki, podsmażyć na gorącej patelni w 1 łyżce oliwy. 2. Obraną cukinie umyć pokroić plasterki (nie za grube.) 3. Kiełbasę pokroić kostkę, wymieszać ze szczypiorkiem oraz suchym ryżem dodać przyprawy. 4. Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą. 5. Do naczynia układamy warstwami najpierw cukinie następnie farsz z kiełbasy, ryżu i szczypiorku, oprószyć solą, posypać pieprzem oraz posiekanym koperkiem. 6. Drugą warstwę robimy tak samo. Całość zalewamy bulionem i polewamy śmietaną. Pieczemy około 50 - 60 min w 200 stopniach. Gotową zapiekankę polewamy keczupem, dekorujemy koperkiem plasterkami cukinii.