Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną, szybką i niedrogą zapiekanka. Znika szybko z talerza, kto raz spróbuje będzie korzystał z przepisu ponownie.
naczynie żaroodporne, patelnia
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112814
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 111
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 242
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 374
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 653
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112814
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 111
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 242
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 374
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 653
Składniki
1. Opłukany szczypiorek pokroić w grubsze kawałki, podsmażyć na gorącej patelni w 1 łyżce oliwy. 2. Obraną cukinie umyć pokroić plasterki (nie za grube.) 3. Kiełbasę pokroić kostkę, wymieszać ze szczypiorkiem oraz suchym ryżem dodać przyprawy. 4. Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą. 5. Do naczynia układamy warstwami najpierw cukinie następnie farsz z kiełbasy, ryżu i szczypiorku, oprószyć solą, posypać pieprzem oraz posiekanym koperkiem. 6. Drugą warstwę robimy tak samo. Całość zalewamy bulionem i polewamy śmietaną. Pieczemy około 50 - 60 min w 200 stopniach. Gotową zapiekankę polewamy keczupem, dekorujemy koperkiem plasterkami cukinii.