Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną, szybką i niedrogą zapiekanka. Znika szybko z talerza, kto raz spróbuje będzie korzystał z przepisu ponownie.
naczynie żaroodporne, patelnia
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1721
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1517
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1777
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1721
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1517
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1777
Składniki
1. Opłukany szczypiorek pokroić w grubsze kawałki, podsmażyć na gorącej patelni w 1 łyżce oliwy. 2. Obraną cukinie umyć pokroić plasterki (nie za grube.) 3. Kiełbasę pokroić kostkę, wymieszać ze szczypiorkiem oraz suchym ryżem dodać przyprawy. 4. Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą. 5. Do naczynia układamy warstwami najpierw cukinie następnie farsz z kiełbasy, ryżu i szczypiorku, oprószyć solą, posypać pieprzem oraz posiekanym koperkiem. 6. Drugą warstwę robimy tak samo. Całość zalewamy bulionem i polewamy śmietaną. Pieczemy około 50 - 60 min w 200 stopniach. Gotową zapiekankę polewamy keczupem, dekorujemy koperkiem plasterkami cukinii.