Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te roladki obok święconki pojawiają się na moim wielkanocnym stole już od kilku lat.Bardzo smakują moim bliskim i dlatego obowiązkowo muszą być:)
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 104
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1313
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 470
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15549
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 104
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1313
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 470
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15549
Składniki
Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody,odstawić na około 15 minut.Kiedy żelatyna spęcznieje,ustawić ją na małym ogniu i podgrzewać,aż się rozpuści.
Twarożek utrzeć z majonezem.Dodać posiekane lub starte na tarce o grubych oczkach korniszony,dołożyć posiekany koperek.Przyprawić solą i pieprzem.
2-3 łyżki masy zmieszać z ciepłą żelatyną,przełożyć do pozostałej masy serowej,szybko wymieszać.
Na folii ułożyć plasterki szynki.Nakładać masę serową na brzeg plasterka i zrolować(nakładać dość szybko,ponieważ masa z żelatyną zastyga).Pozostawić w lodówce przez 3 godziny,aby się masa dokładnie zsiadła,a najlepiej na całą noc.Wedle uznania pokroić w plastry i przyozdobić szczypiorkiem.