Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka nieskomplikowana przekąska. Smaczna i kusząca, bardzo szybko znika ze stołu. Jest bardzo lubianą przekąską.
nóż, talerz, ręcznik papierowy, deska do krojenia,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Składniki
Pomidory płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w plastry. Mozzarellę kulkę odsączamy krojąc w plastry. Bazylię płuczemy i siekamy. Na talerzu układamy na przemian plastry pomidora i sera. Posypujemy czarnym pieprzem. Doprawiamy do smaku solą, skrapiamy oliwą z oliwek i lekko octem balsamicznym. Dekorujemy posiekaną świeżą bazylią. Podajemy jako przystawkę lub przekąska. Pyszna z dodatkiem świeżej bagietki.