Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka nieskomplikowana przekąska. Smaczna i kusząca, bardzo szybko znika ze stołu. Jest bardzo lubianą przekąską.
nóż, talerz, ręcznik papierowy, deska do krojenia,
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 856
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2732
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3175
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 856
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2732
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3175
Składniki
Pomidory płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w plastry. Mozzarellę kulkę odsączamy krojąc w plastry. Bazylię płuczemy i siekamy. Na talerzu układamy na przemian plastry pomidora i sera. Posypujemy czarnym pieprzem. Doprawiamy do smaku solą, skrapiamy oliwą z oliwek i lekko octem balsamicznym. Dekorujemy posiekaną świeżą bazylią. Podajemy jako przystawkę lub przekąska. Pyszna z dodatkiem świeżej bagietki.