Do góry

Przekąski Przepis na:

Włoskie ogórki

Włoskie ogórki

Autor:

Przepisów i artykułów: 725 Ocena: 48466

Dodano:

Odsłon: 11390

Świeże ogórki nadziewane sałatką włoską. Prosto, szybko i smacznie.

Składniki

  • świeże ogórki 4 szt
  • sól, pieprz czarny mielony, słodka mielona papryka
  • sałatka włoska (po dwie łyżki do każdej połówki ogórka): https://smaker.pl/przepis-salatka-jarzynowa-z-labadkiem,103745.html
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ogórki obieramy (zawsze od strony jasnej do ciemnej, wówczas nie będą goryczkowate), kroimy wzdłuż na połowę, wydrążamy miąższ. Powstają ogórkowe łódeczki, które solimy, oprószamy pieprzem i mieloną papryką, odstawiamy na kilka minut. Wylewamy wodę, która zgromadziła się w ogórkach. Łódeczki faszerujemy sałatką jarzynową.

    Smacznego.

    Uwaga: Wydrążony miąższ, aby się nie zmarnował, możemy użyć do sałatki: https://smaker.pl/przepis-salatka-ogokowo-serowa,108152.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewus71 26 lipca 2014 No ,no,no pięknie ,pięknie sałatka w łódeczkach ,super sama radość dla oka
Aż chce się jeść ,na pewno przepyszna
Odpowiedzi: 1 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń