Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To kolejne moje grillowane przekąski :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119486
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9014
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3234
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119486
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9014
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3234
Składniki
Do mięsa wołowego wbijamy jajko, dodajemy drobno pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy dwie łyżki sosu sojowego, pieprz i odrobinę soli. Wyrabiamy mięso na gładką pulchną masę. Można dodać trochę zimnej przegotowanej wody w trakcie wyrabiania co da nam aksamitną konsystencje mięsa. Tak przygotowane mięso odstawiamy w chłodne miejsce co najmniej na godzinę. W tym czasie patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie co zapobiegnie zapaleniu się patyczków na grillu. Gotowe mięso formujemy na kształt cienkiego wrzeciona i nadziewamy na patyczki. Kładziemy na rozgrzanym grillu i odwracamy delikatnie podważając łopatką dopiero jak się przyrumieni od spodu. Szaszłyki grillujemy krótko, aby nie były zbytnio suche i podajemy z sosami i ulubionymi dodatkami.
Przygotowujemy skrzydełka: Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki na marynatę dokładnie miksujemy. Polewamy skrzydełka i dokładnie mieszamy z marynatą. Odstawiamy na min. godzinę w chłodne miejsce. Grillujemy często przekręcając i za każdym razem smarujemy pozostałą marynatą. Smacznego :)