Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na bardzo prostą w wykonaniu roladkę nadzianą jabłuszkami kaparowymi i szalotką w otoczce z wędzonego sera. Mięso wołowe przygotowane w ten sposób jest miękkie i delikatne.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 453
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 977
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 171
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2706
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 453
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 977
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 171
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2706
Składniki
Oczyszczone, umyte i osuszone mięso wołowe rozbijamy tłuczkiem na odpowiednią grubość i kształt, a następnie oprószamy je solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Następnie na mięsie układamy kołderkę z wędzonego sera żółtego.
Szalotkę drobno siekamy i podsmażamy na odrobinie oleju. Układamy na serowej kołderce.
Na szalotce układamy jabłuszka kaparowe.
Całość zawijamy i spinamy mięso za pomocą wykałaczek - posypujemy ziołami prowansalskimi. Roladkę przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy bulionem wołowym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy przez około 1,5 godziny. Podczas pieczenia mięso od czasu do czasu podlewamy bulionem. Życzę smacznego!