Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na bardzo prostą w wykonaniu roladkę nadzianą jabłuszkami kaparowymi i szalotką w otoczce z wędzonego sera. Mięso wołowe przygotowane w ten sposób jest miękkie i delikatne.
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 24
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 116
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 71
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 286
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 73
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 24
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 116
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 71
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 286
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 73
Składniki
Oczyszczone, umyte i osuszone mięso wołowe rozbijamy tłuczkiem na odpowiednią grubość i kształt, a następnie oprószamy je solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Następnie na mięsie układamy kołderkę z wędzonego sera żółtego.
Szalotkę drobno siekamy i podsmażamy na odrobinie oleju. Układamy na serowej kołderce.
Na szalotce układamy jabłuszka kaparowe.
Całość zawijamy i spinamy mięso za pomocą wykałaczek - posypujemy ziołami prowansalskimi. Roladkę przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy bulionem wołowym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy przez około 1,5 godziny. Podczas pieczenia mięso od czasu do czasu podlewamy bulionem. Życzę smacznego!