Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na bardzo prostą w wykonaniu roladkę nadzianą jabłuszkami kaparowymi i szalotką w otoczce z wędzonego sera. Mięso wołowe przygotowane w ten sposób jest miękkie i delikatne.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 360
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11152
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3876
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1336
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 360
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11152
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3876
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1336
Składniki
Oczyszczone, umyte i osuszone mięso wołowe rozbijamy tłuczkiem na odpowiednią grubość i kształt, a następnie oprószamy je solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Następnie na mięsie układamy kołderkę z wędzonego sera żółtego.
Szalotkę drobno siekamy i podsmażamy na odrobinie oleju. Układamy na serowej kołderce.
Na szalotce układamy jabłuszka kaparowe.
Całość zawijamy i spinamy mięso za pomocą wykałaczek - posypujemy ziołami prowansalskimi. Roladkę przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy bulionem wołowym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy przez około 1,5 godziny. Podczas pieczenia mięso od czasu do czasu podlewamy bulionem. Życzę smacznego!