Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na bardzo prostą w wykonaniu roladkę nadzianą jabłuszkami kaparowymi i szalotką w otoczce z wędzonego sera. Mięso wołowe przygotowane w ten sposób jest miękkie i delikatne.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2184
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3291
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1343
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2093
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2184
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3291
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1343
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2093
Składniki
Oczyszczone, umyte i osuszone mięso wołowe rozbijamy tłuczkiem na odpowiednią grubość i kształt, a następnie oprószamy je solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Następnie na mięsie układamy kołderkę z wędzonego sera żółtego.
Szalotkę drobno siekamy i podsmażamy na odrobinie oleju. Układamy na serowej kołderce.
Na szalotce układamy jabłuszka kaparowe.
Całość zawijamy i spinamy mięso za pomocą wykałaczek - posypujemy ziołami prowansalskimi. Roladkę przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy bulionem wołowym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy przez około 1,5 godziny. Podczas pieczenia mięso od czasu do czasu podlewamy bulionem. Życzę smacznego!