Do góry

Przekąski Przepis na:

Wypasiona bułka

Wypasiona bułka

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 210

Dodano:

Odsłon: 281

Zostało Wam się kotletów z obiadu? Nie wiecie co z nimi zrobić ?:) Polecam taka kanapkę jest mega pyszna i szybka w przygotowaniu.

Składniki

  • 1 długa bagietka
  • 4 kotlety mielone
  • Mix sałat
  • Ogórek zielony
  • 1 duży pomidor
  • Majonez
  • Musztarda miodowa
  • Cebula
  • Ser cheddar kilka plastrów
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wypasiona bułka

Przygotowanie

  1. Bułkę rozcinany wzdłuż. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 230 stopni i podpiekamy ją aż się fajnie zarumieni. Kotlety kroimy w plasterki i również podgrzewamy w piekarniku. Pomidora, ogórka i cebulę kroimy w plasterki.

  2. Gdy bułkę i kotlety mamy podgrzane układamy całość. Dół bułki smarujemy sporą ilością majonezu, a górę musztarda. Układamy kolejno: mix sałat, kotlety, ser cheddar, pomidor, cebula i na końcu ogórek ( ja ogórka układam na górnej części bułki posmarowanej musztarda i kładę na całość). Taka kanapka świetnie nadaje się na kolację, a i na szybki obiad. Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń