Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocna babka może również być na słono z pieczarkami, papryką, mozzarellą i natką pietruszki polecam wypróbować, idealna na świąteczny stół.
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8888
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21797
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 453
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8888
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21797
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 453
Składniki
Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na 2 łyżkach oleju.
Jajka ubij z solą, dodaj olej, mleko, przesianą mąkę z sodą, sok z cytryny oraz starty ser.
Następnie pokrojoną w kostkę paprykę, mozzarelle, natkę pietruszki oraz podsmażoną cebulę z pieczarkami. Wymieszaj, dodaj pieprz oraz bazylię, oregano i tymianek. Oraz opcjonalnie pokrojoną w kostkę szynkę.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą, przelej babkę i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Babkę piec około 40 minut w temperaturze 190 st.
Babka idealnie smakuje na ciepło, jak również na zimno.