Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocna babka może również być na słono z pieczarkami, papryką, mozzarellą i natką pietruszki polecam wypróbować, idealna na świąteczny stół.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 235
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 309
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 105
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2176
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 235
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 309
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 105
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2176
Składniki
Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na 2 łyżkach oleju.
Jajka ubij z solą, dodaj olej, mleko, przesianą mąkę z sodą, sok z cytryny oraz starty ser.
Następnie pokrojoną w kostkę paprykę, mozzarelle, natkę pietruszki oraz podsmażoną cebulę z pieczarkami. Wymieszaj, dodaj pieprz oraz bazylię, oregano i tymianek. Oraz opcjonalnie pokrojoną w kostkę szynkę.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą, przelej babkę i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Babkę piec około 40 minut w temperaturze 190 st.
Babka idealnie smakuje na ciepło, jak również na zimno.