Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocna babka może również być na słono z pieczarkami, papryką, mozzarellą i natką pietruszki polecam wypróbować, idealna na świąteczny stół.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14530
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19594
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14530
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19594
Składniki
Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na 2 łyżkach oleju.
Jajka ubij z solą, dodaj olej, mleko, przesianą mąkę z sodą, sok z cytryny oraz starty ser.
Następnie pokrojoną w kostkę paprykę, mozzarelle, natkę pietruszki oraz podsmażoną cebulę z pieczarkami. Wymieszaj, dodaj pieprz oraz bazylię, oregano i tymianek. Oraz opcjonalnie pokrojoną w kostkę szynkę.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą, przelej babkę i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Babkę piec około 40 minut w temperaturze 190 st.
Babka idealnie smakuje na ciepło, jak również na zimno.