Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocna babka może również być na słono z pieczarkami, papryką, mozzarellą i natką pietruszki polecam wypróbować, idealna na świąteczny stół.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13502
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 617
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2837
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 782
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13502
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 617
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2837
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 782
Składniki
Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na 2 łyżkach oleju.
Jajka ubij z solą, dodaj olej, mleko, przesianą mąkę z sodą, sok z cytryny oraz starty ser.
Następnie pokrojoną w kostkę paprykę, mozzarelle, natkę pietruszki oraz podsmażoną cebulę z pieczarkami. Wymieszaj, dodaj pieprz oraz bazylię, oregano i tymianek. Oraz opcjonalnie pokrojoną w kostkę szynkę.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą, przelej babkę i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Babkę piec około 40 minut w temperaturze 190 st.
Babka idealnie smakuje na ciepło, jak również na zimno.