Do góry

Przekąski Przepis na:

Wytrawne croissanty

Wytrawne croissanty

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 504

Dodano:

Odsłon: 7620

Doskonały pomysł na przekąskę albo dodatek do barszczu czerwonego. Croissanty z sosem.

Składniki

  • mięso drobiowe (może być mięso wykorzystane z rosołu) – 200 g
  • 1 marchewka gotowana (może być wykorzystana z rosołu)
  • 1 pietruszka gotowana (może być wykorzystana z rosołu)
  • 1 średnia cebula
  • 3 duże ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki soli, pieprz
  • olej
  • ciasto francuskie – jeden płat
  • sos kebab gyros łagodny lub ostry
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso, marchew i pietruszkę zmielić. Cebulę drobno posiekać, czosnek pokroić w plasterki.

  2. Rozgrzać olej na patelni. Podsmażyć cebulę, czosnek aż się delikatnie zarumienią. Dodać mięso, marchew i pietruszkę. Wymieszać. Doprawić pieprzem i solą. Wymieszać z sosem tak, żeby składniki się połączyły w jednolitą masę.

  3. Z ciasta francuskiego wykroić trójkąty, nałożyć farsz i zawinąć.

  4. Ułożyć na papierze do pieczenia. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń