Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry na słono. Nadają się doskonale jako samodzielne danie lub dodatek do posiłku.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 257
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 257
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Pieczarki drobno posiekać. Paprykę pokroić na małe kawałki. Cukinię zetrzeć na małych oczkach.
Warzywa połączyć z mąką i mlekiem (ja użyłem napoju kokosowego), łyżką oleju i łyżeczką proszku do pieczenia, oraz serem (do mojej wersji dodałem wegańskiego odpowiednika na bazie oleju kokosowego) startym lub pokrojonym w krótkie paski. Opcjonalnie można dodać jajko.
Do masy dodać ulubione przyprawy i całość wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Piec w gofrownicy do chrupkości. Podawać na ciepło.