Do góry

Przekąski Przepis na:

Wytrawne gofry

Wytrawne gofry

Autor:

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 213

Dodano:

Odsłon: 166

Gofry na słono. Nadają się doskonale jako samodzielne danie lub dodatek do posiłku.

Składniki

  • Mąka
  • Mleko lub napój roślinny
  • Olej
  • Połowa cukini
  • Połowa czerwonej papryki
  • Kilka pieczarek
  • Mix ziół i przypraw
  • Proszek do pieczenia
  • Jajko (opcjonalnie, można go nie dodawać)
  • Ser żółty lub wegański odpowiednik
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wytrawne gofry

Przygotowanie

  1. Pieczarki drobno posiekać. Paprykę pokroić na małe kawałki. Cukinię zetrzeć na małych oczkach.

  2. Warzywa połączyć z mąką i mlekiem (ja użyłem napoju kokosowego), łyżką oleju i łyżeczką proszku do pieczenia, oraz serem (do mojej wersji dodałem wegańskiego odpowiednika na bazie oleju kokosowego) startym lub pokrojonym w krótkie paski. Opcjonalnie można dodać jajko.

  3. Do masy dodać ulubione przyprawy i całość wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Piec w gofrownicy do chrupkości. Podawać na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń