Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry na słono. Nadają się doskonale jako samodzielne danie lub dodatek do posiłku.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29700
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2229
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29700
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2229
Składniki
Pieczarki drobno posiekać. Paprykę pokroić na małe kawałki. Cukinię zetrzeć na małych oczkach.
Warzywa połączyć z mąką i mlekiem (ja użyłem napoju kokosowego), łyżką oleju i łyżeczką proszku do pieczenia, oraz serem (do mojej wersji dodałem wegańskiego odpowiednika na bazie oleju kokosowego) startym lub pokrojonym w krótkie paski. Opcjonalnie można dodać jajko.
Do masy dodać ulubione przyprawy i całość wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Piec w gofrownicy do chrupkości. Podawać na ciepło.