Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i wilgotne muffinki z cukinią na wytrawnie. Dobre na śniadanie z masłem, do spakowania dla dziecka do szkoły lub na przekąskę do pracy,
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1771
Polecam, pychota.
Odsłon: 585
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 478
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1771
Polecam, pychota.
Odsłon: 585
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 478
Składniki
Cukinię najlepiej zetrzeć, posolić i zostawić na sitku na 15 minut - część płynu z cukinii powinna spłynąć, resztę odcisnąć ręką. W jednym naczyniu zmieszać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawy. W drugim naczyniu zmiksować masło z jajkami i maślanką. Dodać cukinię I szczypiorek, następnie wmieszać mąkę z przyprawami. Formę na muffiny wysmarować masłem ( albo włożyć papierowe foremki), wylać ciasto. Piec w temperaturze 190 stopni przez ok 15-20 minut. Bardzo dobre po lekki przestygnięciu posmarowane masłem