Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i wilgotne muffinki z cukinią na wytrawnie. Dobre na śniadanie z masłem, do spakowania dla dziecka do szkoły lub na przekąskę do pracy,
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 616
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 74
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 13
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 34
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 46
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 616
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 74
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 13
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 34
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 46
Składniki
Cukinię najlepiej zetrzeć, posolić i zostawić na sitku na 15 minut - część płynu z cukinii powinna spłynąć, resztę odcisnąć ręką. W jednym naczyniu zmieszać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawy. W drugim naczyniu zmiksować masło z jajkami i maślanką. Dodać cukinię I szczypiorek, następnie wmieszać mąkę z przyprawami. Formę na muffiny wysmarować masłem ( albo włożyć papierowe foremki), wylać ciasto. Piec w temperaturze 190 stopni przez ok 15-20 minut. Bardzo dobre po lekki przestygnięciu posmarowane masłem