Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i wilgotne muffinki z cukinią na wytrawnie. Dobre na śniadanie z masłem, do spakowania dla dziecka do szkoły lub na przekąskę do pracy,
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2662
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4657
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102202
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6539
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2662
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4657
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102202
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6539
Składniki
Cukinię najlepiej zetrzeć, posolić i zostawić na sitku na 15 minut - część płynu z cukinii powinna spłynąć, resztę odcisnąć ręką. W jednym naczyniu zmieszać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawy. W drugim naczyniu zmiksować masło z jajkami i maślanką. Dodać cukinię I szczypiorek, następnie wmieszać mąkę z przyprawami. Formę na muffiny wysmarować masłem ( albo włożyć papierowe foremki), wylać ciasto. Piec w temperaturze 190 stopni przez ok 15-20 minut. Bardzo dobre po lekki przestygnięciu posmarowane masłem