Muffiny wytrawne z suszonymi pomidorami i fetą, idealne jako przystawka lub przekąska.
Wytrawne muffiny
Składniki
- 2 szklanki mąki tortowej
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia , 1/2 łyżeczki sody
- 1 opakowanie sera mozzarella
- 6 sztuk suszonych pomidorów i 2 łyżki oleju z tych pomidorów
- zielona pietruszka
- mix mrożonych ziół lub 2 łyżki suszonych ziół prowansalskich
- 1 łyżka kaparów
- kawałek sera żółtego
Składniki
- 2 szklanki mąki tortowej
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia , 1/2 łyżeczki sody
- 1 opakowanie sera mozzarella
- 6 sztuk suszonych pomidorów i 2 łyżki oleju z tych pomidorów
- zielona pietruszka
- mix mrożonych ziół lub 2 łyżki suszonych ziół prowansalskich
- 1 łyżka kaparów
- kawałek sera żółtego

Etapy przygotowania
Mąkę, proszek do pieczenia i sodę wymieszać. dodać mleko, jako, olej , i olej z pomidorów. Zmiksować na jednolitą masę. Przygotować dodatki. Posiekać zieloną pietruszkę, zioła, pomidory. Ser zetrzeć na tarce. Mozzarellę pokroić w kostkę.

Do masy dodać dodatki bez mozzarelli. Wymieszać dokładnie.

Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Do każdej nałożyć 1 łyżkę ciasta, położyć po kawałku mozzarelli i przykryć ciastem . Można posypać czarnuszką. Zyskują jeszcze bardziej na smaku.

Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. piec około 15 minut. Muffinki można podgrzewać .

Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Komunia
- Warzywa
- Papryka
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Szynki
Odsłon: 4776
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 97

Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 212
Ostatnio komentowane przepisy

Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Komunia
- Warzywa
- Papryka
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Szynki
Odsłon: 4776
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 97

Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 212



Składniki
- 2 szklanki mąki tortowej
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia , 1/2 łyżeczki sody
- 1 opakowanie sera mozzarella
- 6 sztuk suszonych pomidorów i 2 łyżki oleju z tych pomidorów
- zielona pietruszka
- mix mrożonych ziół lub 2 łyżki suszonych ziół prowansalskich
- 1 łyżka kaparów
- kawałek sera żółtego
Mąkę, proszek do pieczenia i sodę wymieszać. dodać mleko, jako, olej , i olej z pomidorów. Zmiksować na jednolitą masę. Przygotować dodatki. Posiekać zieloną pietruszkę, zioła, pomidory. Ser zetrzeć na tarce. Mozzarellę pokroić w kostkę.
Do masy dodać dodatki bez mozzarelli. Wymieszać dokładnie.
Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Do każdej nałożyć 1 łyżkę ciasta, położyć po kawałku mozzarelli i przykryć ciastem . Można posypać czarnuszką. Zyskują jeszcze bardziej na smaku.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. piec około 15 minut. Muffinki można podgrzewać .