Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie chipsy to doskonała przekąska. Mogą być podane do pochrupania albo np. z twarożkiem czosnkowym. Można wykorzystać do sałatki.
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88353
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11688
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1831
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88353
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11688
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1831
Składniki
Olej przelać do miseczki i wymieszać z papryką. Placki tortilli pokroić w paski szerokości ok. 4-5 cm. Każdy pasek posmarować ( najlepiej pędzelkiem ) olejem z papryką po obu stronach. Następnie paski pokroić w trójkąty. Ułożyć na blaszce, na papierze do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 8-10 min. Upieczone przełożyć do miseczki i delikatnie posolić. Chipsy gotowe. Smacznego. Jeśli mamy mniejsze placki, możemy pokroić tak jak pizzę. Będą większe trójkąty. Można posypać parmezanem. Można też zrobić słodką wersję chipsów używając cynamonu, kardamonu zamiast papryki i cukru zamiast soli.