Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słona, chrupiąca przekąska o smaku sera.
nóż, waga, łyżka, łyżeczka, wałek, blacha do pieczenia, papier do pieczenia, piekarnik
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10014
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9051
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6412
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10014
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9051
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6412
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy na cienki placek i wykrawamy prostokąty cienkie i długie.
Wycięte paluchy układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w temp. 220 st. C na złoty kolor.
Można zrobić wersję bez słonecznika. Fajnie smakują też z serem wędzonym.