Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słona, chrupiąca przekąska o smaku sera.
nóż, waga, łyżka, łyżeczka, wałek, blacha do pieczenia, papier do pieczenia, piekarnik
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1342
Polecam.
Odsłon: 235
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1342
Polecam.
Odsłon: 235
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy na cienki placek i wykrawamy prostokąty cienkie i długie.
Wycięte paluchy układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w temp. 220 st. C na złoty kolor.
Można zrobić wersję bez słonecznika. Fajnie smakują też z serem wędzonym.