Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe i dość lekkie placuszki dobre na przekąskę, czy posiłek. Można przemycić w nich warzywa.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5360
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 410
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5360
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 410
Składniki
Do miski przełożyć serek wiejski, wbić do niego jajka i dosypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Paprykę i cebulkę pokroić na niezbyt duże kawałki, szczypiorek posiekać. Dodać pokrojone warzywa do składników umieszczonych już w misce. Dodałam też bardzo dużo pokrojonego już wcześniej mrożonego koperku, ale można użyć świeżego, czy suszonego. Dodałam także sporo granulowanego czosnku. Całość wymieszałam soląc i doprawiając pieprzem jednocześnie. Patelnię popsikałam olejem (można posmarować olejem za pomocą pędzelka). Nakładać porcje na placki na patelnię i smażyć placki z obu stron na niedużej temperaturze. Placki smażyły się dość długo, bo temperatura była niewielka i starałam się je usmażyć na minimalnej ilości oleju.