Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso drobiowe w japońskim wydaniu ? Dlaczego nie !
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 56
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4355
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 205
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 56
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4355
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 205
Składniki
Udko kurczaka podzieliłem na równych 12 kawałków. Przygotowałem sos : wymieszałem sos sojowy , cukier i saki. Kawałki kurczaka zamarynowałem w sosie ok.3 godziny. Pora po umyciu pokroiłem na ukośne plasterki. Drewniane szpadki do szaszłyków namoczyłem w zimnej wodzie. Na każdą szpadkę nabiłem na przemian kurczaka( po trzy sztuki ) i pora ( po dwa plasterki ). Szaszłyki smażyłem na tłuszczu , co jakimiś czas polewając je sosem.