Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso drobiowe w japońskim wydaniu ? Dlaczego nie !
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 69
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2276
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 270
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1626
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 69
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2276
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 270
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1626
Składniki
Udko kurczaka podzieliłem na równych 12 kawałków. Przygotowałem sos : wymieszałem sos sojowy , cukier i saki. Kawałki kurczaka zamarynowałem w sosie ok.3 godziny. Pora po umyciu pokroiłem na ukośne plasterki. Drewniane szpadki do szaszłyków namoczyłem w zimnej wodzie. Na każdą szpadkę nabiłem na przemian kurczaka( po trzy sztuki ) i pora ( po dwa plasterki ). Szaszłyki smażyłem na tłuszczu , co jakimiś czas polewając je sosem.