Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso drobiowe w japońskim wydaniu ? Dlaczego nie !
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 78
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 48
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 26
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 711
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 16
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 78
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 48
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 26
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 711
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 16
Składniki
Udko kurczaka podzieliłem na równych 12 kawałków. Przygotowałem sos : wymieszałem sos sojowy , cukier i saki. Kawałki kurczaka zamarynowałem w sosie ok.3 godziny. Pora po umyciu pokroiłem na ukośne plasterki. Drewniane szpadki do szaszłyków namoczyłem w zimnej wodzie. Na każdą szpadkę nabiłem na przemian kurczaka( po trzy sztuki ) i pora ( po dwa plasterki ). Szaszłyki smażyłem na tłuszczu , co jakimiś czas polewając je sosem.