Do góry

Przekąski Przepis na:

Yakitori z kurczaka

Przepis dnia 2015-09-21
Yakitori z  kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 963 Ocena: 18188

Dodano:

Odsłon: 5963

Mięso drobiowe w japońskim wydaniu ? Dlaczego nie !

Składniki

  • 1 duże udko ze skórą
  • 1 mały por
  • tłuszcz rośliny do smażenia
  • sos : 150 ml sosu sojowego
  • 6 łyżek cukru
  • 25 ml sake
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Yakitori z kurczaka

Przygotowanie

  1. Udko kurczaka podzieliłem na równych 12 kawałków. Przygotowałem sos : wymieszałem sos sojowy , cukier i saki. Kawałki kurczaka zamarynowałem w sosie ok.3 godziny.
    Pora po umyciu pokroiłem na ukośne plasterki. Drewniane szpadki do szaszłyków namoczyłem w zimnej wodzie. Na każdą szpadkę nabiłem na przemian kurczaka( po trzy sztuki ) i pora ( po dwa plasterki ). Szaszłyki smażyłem na tłuszczu , co jakimiś czas polewając je sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń