Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żabie udka po wiejsku to prostota wykonania tego jakże smacznego choć bardzo nietypowego dania.
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 1158
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 2964
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 1158
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 2964
Składniki
Żabie udka moczymy przez godzinę w mleku. Następnie odsączamy z mleka i obtaczamy w mące. Rozgrzewamy olej na patelni i układamy żabie udka. Smażymy ok. 5 minut z każdej strony aż mięsko będzie rumiane. Podczas smażenia solimy udka. Po wyjęciu z patelni odsączamy na ręczniku papierowym.