Do góry

Przekąski Przepis na:

Żabie udka po wiejsku

Żabie udka po wiejsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 609

Dodano:

Odsłon: 2570

Żabie udka po wiejsku to prostota wykonania tego jakże smacznego choć bardzo nietypowego dania.

Składniki

  • żabie udka 12 szt.
  • Sól
  • mleko najlepiej wiejskie
  • olej
  • mąka pszenna
3-4 os. > 60 min łatwe drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żabie udka moczymy przez godzinę w mleku. Następnie odsączamy z mleka i obtaczamy w mące. Rozgrzewamy olej na patelni i układamy żabie udka. Smażymy ok. 5 minut z każdej strony aż mięsko będzie rumiane. Podczas smażenia solimy udka. Po wyjęciu z patelni odsączamy na ręczniku papierowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń