Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żabie udka po wiejsku to prostota wykonania tego jakże smacznego choć bardzo nietypowego dania.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2518
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 119
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4336
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2518
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 119
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4336
Składniki
Żabie udka moczymy przez godzinę w mleku. Następnie odsączamy z mleka i obtaczamy w mące. Rozgrzewamy olej na patelni i układamy żabie udka. Smażymy ok. 5 minut z każdej strony aż mięsko będzie rumiane. Podczas smażenia solimy udka. Po wyjęciu z patelni odsączamy na ręczniku papierowym.