Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żabie udka po wiejsku to prostota wykonania tego jakże smacznego choć bardzo nietypowego dania.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3078
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1813
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 466
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 48
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3078
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1813
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 466
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 48
Składniki
Żabie udka moczymy przez godzinę w mleku. Następnie odsączamy z mleka i obtaczamy w mące. Rozgrzewamy olej na patelni i układamy żabie udka. Smażymy ok. 5 minut z każdej strony aż mięsko będzie rumiane. Podczas smażenia solimy udka. Po wyjęciu z patelni odsączamy na ręczniku papierowym.