Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żabie udka po wiejsku to prostota wykonania tego jakże smacznego choć bardzo nietypowego dania.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 725
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1891
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 419
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 725
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1891
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 419
Składniki
Żabie udka moczymy przez godzinę w mleku. Następnie odsączamy z mleka i obtaczamy w mące. Rozgrzewamy olej na patelni i układamy żabie udka. Smażymy ok. 5 minut z każdej strony aż mięsko będzie rumiane. Podczas smażenia solimy udka. Po wyjęciu z patelni odsączamy na ręczniku papierowym.