Do góry

Przekąski Przepis na:

Zakręcone ziemniaczki

Zakręcone ziemniaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 248 Ocena: 1713

Dodano:

Odsłon: 1099

Tradycyjne połączenie smaków w nowej formie. Spaghetti ziemniaczane owinięte wokół cebulowego krążka, a całość zwieńcza chrupiący boczek. To jest tak pyszne, że na jednym krążku nie da się skończyć.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zakręcone ziemniaczki

Przygotowanie


  1. Ziemniaka obieramy ze skórki. Kroimy go na cienkie długie nitki za pomocą krajalnicy do warzyw. Ziemniaczane spaghetti posypujemy papryką słodką i ostrą. Ziemniaczanymi nitkami owijamy krążki cebulowe.



    Owinięte ziemniaczanym spaghetti krążki cebuli owijamy plasterkiem boczku. Pieczemy w 200 stopniach przez 15-20 minut, aż boczek się przyrumieni.

    Krążki podajemy z keczupem, majonezem, musztardą lub sosem jogurtowo ziołowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń