Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny pomysł na bezmięsna przystawkę.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8071
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 381
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8071
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 381
Składniki
Na rozgrzanym tłuszczu szklimy lekko cebulę, dodajemy ryż i chwilę razem smażymy, zalewamy winem i odparowujemy. Następnie zalewamy bulionem (300 ml), dusimy cały czas mieszając do jego miękkości (w razie potrzeby dolewamy bulionu). Studzimy. Mieszamy z serem. Różyczki brokułu blanszujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Papryki kroimy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne, skórkę smarujemy oliwą i nadziewamy risotto. Na wierzch układamy brokuł, posypujemy startym serem i zapiekamy 35 min (pod przykryciem) w temp. 190°C.