Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny pomysł na bezmięsna przystawkę.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 593
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1006
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 201
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2730
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 593
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1006
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 201
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2730
Składniki
Na rozgrzanym tłuszczu szklimy lekko cebulę, dodajemy ryż i chwilę razem smażymy, zalewamy winem i odparowujemy. Następnie zalewamy bulionem (300 ml), dusimy cały czas mieszając do jego miękkości (w razie potrzeby dolewamy bulionu). Studzimy. Mieszamy z serem. Różyczki brokułu blanszujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Papryki kroimy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne, skórkę smarujemy oliwą i nadziewamy risotto. Na wierzch układamy brokuł, posypujemy startym serem i zapiekamy 35 min (pod przykryciem) w temp. 190°C.