Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane bułeczki z pieczarkami
airfryer
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 267
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 267
Składniki
Na łyżce masła podsmażyć pokrojony por oraz cebulę. Gdy warzywa zaczną się rumienić dodać pokrojone pieczarki. Smażymy całość do odparowania wody. Na Koniec doprawić solą oraz pieprzem. Pozostałe miękkie masło rozgnieść widelcem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wierch bułeczek odkroić i wydrążyć środki. Bułki posmarować przygotowanym masłem czosnkowym. Do środka bułeczek wsypać część sera, podsmażone pieczarki. Wierzch bułeczek posypać pozostałym serem. Niewielką część pieczarek można jeszcze dodać na starty ser. Bułki pieczemy we frytkownicy bwztłuszowej na opcji airfryer w temperaturze 180 stopni przez ok. 7-10 minut lub w piekarniku w temperaturze 190 stopni do momentu, aż ser się zarumieni. Gotowe bułeczki podawać z ketchupem lub ulubionym sosem i posypać szczypiorkiem. Smacznego! Frytkownica powietrzna pobiera mniej energii elektrycznej w porównaniu z tradycyjnym piekarnikiem, dużo szybciej rownież się nagrzewa. Temperatura 180 stopni została osiągnięta w ok. 2-3 minuty. Oprzędzamy czas i pieniądze.