Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-07-2013
Bardzo włoskie i bardzo aromatyczne.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 181
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 52
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1121
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 391
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 181
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 52
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1121
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 391
Składniki
Sos: Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i przesmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć minutę, a następnie dodać pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, cukier i oregano. Całość dusić na średnim ogniu, aż z podanych składników powstanie gęsty sos. Usunąć z sosu liść laurowy. Sos doprawić do smaku sola i pieprzem.
Zapiekanka: Bagietki lub ciabatty podzielić na 3 części i każdą z nich przekroić wzdłóż na pół. Ułożyć na blasze do pieczenia, a następnie każdą pokryć przygotowanym wcześniej sosem ( może być jeszcze ciepły). Na wierzchu bagietki lub ciabatty układać na przemian plasterki pomidorów i mozzarelli. Oliwki pokroić w plasterki i poukładać wg własnej fantazji na zapiekankach. Liście bazylii lekko poszatkować i posypać nimi po wierzchu zapiekanki. Na końcu każdą porcję polać odrobiną oliwy z oliwek i posypać solą i pieprzem. Zapiekać 20 minut w temperaturze 200 stopni C.